Vanliga frågor

BESTÄLLNING


Du kan lägga din beställning direkt på hemsidan. Detta är det rekommenderade sättet för att snabbast komma igång. Men det går även att kontakta Byggmolnets support för att få mer hjälp. support@byggmolnet.com 033-12 22 42
REGISTRERING


När beställningen är gjord registrerar du dig. Detta gör du också här på hemsidan. Men om du behöver mer hjälp går det även bra att kontakta Byggmolnets Support. support@byggmolnet.com 033-12 22 42
APP


Efter registreringen bearbetats får avsedd person instruktioner och länkar skickade till antingen sitt telefonnummer via SMS eller till sin angivna epostadress. Klicka på länken för att installera!
LOGGA IN


När appen är installerad är det bara att logga in och börja använda personalliggaren. Inloggningsuppgifterna erhålls ihop med länkarna till appen.

Vanliga frågor

Avslut


I samband med att projektet avslutas kontaktas Byggmolnets support på support@byggmolnet.com eller 033 - 12 22 42 med ett slutdatum. Detta datum avser det datum då ingen verksamhet längre kommer bedrivas på arbetsplatsen. Det material som eventuellt finns på plats så som regbox eller kortläsare ska returneras till Byggmolnet på följande adress:
Byggmolnet AB
Västerlånggatan 32
503 30 Borås
Material kan också medtas till nästa/andra projekt, detta behöver kommuniceras till Byggmolnet i förhand. Efter att begäran om avslut kommit in till Byggmolnet så stängs projektet ner och slutfakturering sker.
Byggarbetsplats-ID


När du registrerar en ny arbetsplats behöver du ett byggarbetsplats-ID. Detta hämtar du på Skatteverkets hemsida men vi kan även hjälpa dig med detta. Väl där behöver du logga in och registrera dina uppgifter för bygget.
När du sedan fått din kvittens skriver du antingen ut den eller laddar ner den för att bifoga vidare till support@byggmolnet.com Om du vill skriva ut och bifoga en fysisk kvittens via post används följande adress: Mebyou AB Västerlånggatan 30-32 503 30 BORÅS
Koordinater


För att få fram en mer precis mittpunkt för avläsning av byggzonen går det att hämta latitud & longitud. Det finns flera appar och verktyg för att få fram koordinater, om du inte hittar någon som passar dig rekommenderar vi att du går till www.gpskoordinater.com
Fyll i adressen (eller markera via kartan). Kopiera latitud & longitud (decimalgrader) med CTRL+C på Windows eller CMD+C på Mac och vidarebefodra den till support@byggmolnet.com
Passage


1. Installera appen Varje person som önskar att använda den app-baserade passagen behöver i dagsläget ladda ner och installera en separat app på sin mobiltelefon. De kan ta hjälp av följande länkar Apple iOS Android OS 2. Logga in (bifoga) Logga in med hjälp av dina uppgifter. Om du ej fått inloggningsuppgifter så meddela support@byggmolnet.com och bifoga din e-postadress som du önskar använda 3. Användning När du väl loggat in kommer appen känna av när du är nära en dörr med behörighet. För att öppna trycker du helt enkelt på Open. 4. Keychain Under Keychain får du en överskådlig vy över vilka behörigheter du är tilldelad
Registrering


1. Gå till www.byggmolnet.com. 2. Klicka sedan på Registrera. 3. Fyll i samtliga uppgifter och klicka sedan på Registrera. Detta kan göras i förväg eller på plats via mobil på samma sätt.
Nytt företag i UE-kedjan


När en verksam person registrerats kommer företaget att finnas tillgängligt för att läggas till på andra projekt där Byggmolnet används. För att lägga in ett företag i UE-kedjan på en arbetsplats behöver arbetsplatsen och företaget vara registrerade i Byggmolnets system.

1. När du loggat in går du till Byggplatser i menyn till vänster. 2. Klicka på Byggarbetsplats-ID för det projekt som du vill lägga till ny UE. 3. Här finner du hela UE-kedjan för ditt projekt. Klicka på Lägg till UE. 4. Sök på organisationsnummer och klicka på Lägg till underleverantör.
Problem med länken


Om länken du får efter registrering ej fungerar kan du svara eller skicka "RESEND" till 070-340 65 65. Du kommer därefter att erhålla ny länkar. Länken är giltig för en användare och aktivering. Har du fortsatt problem med din länk är du välkommen att kontakta Byggmolnets support.
Ny personal i UE-kedjan


När personal registrerats kommer personalen att finnas tillgängligt för att läggas till på andra projekt där Byggmolnet används. För att lägga in personal i UE-kedjan på en arbetsplats behöver arbetsplatsen, företaget och personalen vara registrerad i Byggmolnets system.

1. När du loggat in går du till Byggplatser i menyn till vänster. 2. Klicka på Byggarbetsplats-ID för det projekt som du vill lägga till ny personal. 3. Här finner du hela UE-kedjan för ditt projekt. Klicka på Lägg till personal. 4. Sök på personnummer och klicka på Lägg till.
Problem att logga in


Vid registrering skickas en bekräftelse ut till den angivna mailadressen. Kontrollera att uppgifterna du försöker ange är korrekta utifrån din bekräftelse. Kontrollera att app och telefon har internetuppkoppling. Detta kan du göra genom att besöka valfri sida i telefonens webbläsare. Samt inställningarna för appen. Om problemet kvarstår kontaktar du Byggmolnets support, anger dina uppgifter och begär ett nytt lösenord.

FRÅGA SUPPORTEN

Tack! Meddelande skickat.